Een jacuzzi of hottub in de tuin. Een droom van veel mensen. Hartstikke lekker natuurlijk. Lekker warm ‘s avonds in de jacuzzi zitten, kijkend naar de sterren met een wijntje. Maar hoe houd je je jacuzzi eigenlijk goed schoon?

Ververs het water
Het is erg belangrijk om je jacuzzi regelmatig te reinigen. Het water in een jacuzzi moet minimaal 1 keer in de 3-4 maanden vervangen worden. Dit is niet afhankelijk van hoe vaak je gebruik maakt van de jacuzzi. Heel veel mensen denken dat dat wel uitmaakt maar dat is dus niet zo. Water dat lang staat kan de neiging hebben muf te worden, dat is slecht omdat het zo meer bacteriën kan vangen. Na lange tijd komt het water ook vol te zitten met dode bacteriën en chemicaliën, dus lekker op tijd vervangen is belangrijk!

Vervang de filter
Om het water lekker fris en goed te houden is het verstandig om het filtercartridge 1 keer per week te vervangen. Na een tijdje is de filter niet meer te reinigen. Dat komt door al het vuil wat er dan al in heeft gezeten. Mocht dat het geval zijn, vervang dan de hele filter. Normaal verbruik je zo’n 4 tot 6 liter per jaar.

Pas op met kleding en verzorgingsproducten
Spring voordat je de jacuzzi in gaat even onder de douche. Haarlak, gel, wax, make-up en andere verzorgingsproducten kunnen de waterbalans aantasten. Echter is het ergste meestal de zwemkleding. Zwemkleding zit vaak nog vol met wasmiddel en wasverzachter. Dit doet nog meer met de waterbalans. Zorg daarom dat je je zwemkleding goed uitspoelt voordat je de jacuzzi in gaat. Doe je dat niet, dan is dit erg schadelijk voor je jacuzzi!

Reinig de leidingen
De leidingen moeten ook vaak gereinigd worden van een jacuzzi. Deze worden net als het filter aangetast door het vuil, de chemicaliën en de bacteriën in het water. Het is daarom verstandig om dit te doen gelijk met het vervangen van je water. Dat zijn 2 vliegen in één klap! Mocht je dit niet zelf willen doen dan kan je het altijd laten doen door Spa Care Brabant. Deze kunnen kleine klusjes doen zoals het vervangen van je water. Maar ze kunnen ook alles in een keer doen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *