Wanneer de koude dagen ten einde komen en het zonnetje weer lekker begint te schijnen, is dit het ideale moment om je tuin lenteklaar te maken. Maar wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren in de tuin en nog beter, welke tuingereedschappen heb je daarvoor nodig? Je ontdekt het allemaal in deze blog!

Het gazon maaien
In de winter kan gras niet groeien vanwege de kou. Wanneer de temperaturen stijgen naar circa vijf graden, begint het gras weer te leven. Dit is het ideale moment om je gazon de eerste maaibeurt van het jaar te geven. Een ideale grasmachine voor deze klus is de husqvarna bosmaaier, omdat deze minder log is dan de maaiers op wielen. Het beste moment om het gras te maaien is voor een regenbui. Nat gras maaien wordt afgeraden.

Onkruid wieden
Onkruid wieden voelt soms als een gebed zonder eind. Wanneer je niet er niet snel bij bent, zal het onkruid snel uitzaaien en staat je tuin voor je het weet vol met onkruid. Het wieden van onkruid is dus iets wat je regelmatig in de gaten moet houden. De beste manier om onkruid te verwijderen is met een schoffel. Hiermee kun je onkruid in één keer onthoofden. Houd er wel rekening mee dat dit tuingereedschap het beste werkt bij jonge onkruiden. De meer hardnekkige onkruiden, zoals paardenbloemen, kun je beter weghalen met behulp van een onkruidsteker.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *